Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

100 Κιθάρες στην Λάρνακα


 Βρεθήκαμε χθες 5 Ιουλ 2017, στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Λάρνακας, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, που αποτελείται από ...100 κιθάρες. Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση ανήκε στον κο Αντώνη Κοτζιά ενώ την ορχήστρα διεύθυνε ο Κος Βαγγέλης Μπουντούνης. 

Συμμετείχαν οι :

α. Acordes Guitar Ensemble
β. Cyprus Guitar trio 
γ. Rumba Attack 

οι String Demons

καθώς και το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Κ. Ανδρέα Γερολέμου. 


Τραγούδησαν οι Μάριος Ανδρέου και η κα Στάλω Παπαδοπούλου. 

   Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη. Κυρίως γιατί στην Ιδιωτική Τηλεόραση δέσποζε η μετάδοση του τελικού ενός παιχνιδιού που παρά τις γενικές επισημάνσεις ότι μείωνε την νοημοσύνη μας δεν μπορούσε να αγνοηθεί η τεράστια τηλεθέαση που είχε οπότε θα αποτελούσε και μικρό ή μεγάλο τροχοπέδη στην προσέλευση του κόσμου. Οι διοργανωτές πιστεύω ότι διαψευστήκανε, καθώς το θέατρο στο σύνολό του γέμισε από κόσμο, που για πρώτη φορά θα μένανε εμβρόντητοι από ένα θέαμα πρωτόγνωρο. Η Ορχήστρα έπαιξε κομμάτια γραμμένα ειδικά για κιθάρες ενώ μας γοήτευσε εκτελώντας με περίσσεια μαεστρία, έργα του Μάνου Χατζιδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη. Καταλυτική η παρουσία του Μαέστρου κου Βαγγέλη Μπουντούνη, ο οποίος με την πείρα που διαθέτει κατόρθωσε να ενώνει τις μουσικές εκτελέσεις με λόγο που δεν κούραζε αντίθετα δημιουργούσε μία ευφορία και ευχάριστη διάθεση στο κοινό.  Δεν πέρασαν απαρατήρητες οι παρουσιάσεις των Acordes Guitar Ensemble, Cyprus Guitar trio  και Rumba Attack καθώς μετά το πρώτο αμήχανο βλέμμα των θεατών, κατόρθωσαν να ανεβάσουν τους ...τόνους και να λάβουν το δικαιολογημένο χειροκρότημα της επιβράβευσης.  Συγκλονιστικοί οι String Demons που έπαιξαν με πάθος διασκευές τραγουδιών. Θα τονίσω την παρουσίαση του ...η ζωή εν τάφω που κυριολεκτικά άφησε το κοινό να πάλλεται σε ένα εσωτερικό σοκ! Για τους τραγουδιστές Μάριο Ανδρέου και Στάλω Παπαδοπούλου, δεν χρειάζεται να γίνουν ειδικές αναφορές. Η παρουσία τους αξιολογότατη και η θετικότατη ερμηνεία τους απογείωσε τα τραγούδια. 

  Στο σημείο αυτό, θα ήθελα όμως να σταματήσω στην παρουσία του  Φωνητικού Συνόλου του Δήμου Λάρνακας. Φαίνεται ότι ο μαέστρος Κος Ανδρέας Γερολέμου, δημιούργησε μια άρτια καθ΄ όλα χορωδία. Καλλιτεχνικές φωνές, καλλιεργημένες, δουλεμένες με μεράκι, όμορφες παρουσίες και κυρίως μια μοναδική δυνατότητα να προσαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία ακόμα και σε καταστάσεις απρόβλεπτες. Το φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας ξεχώρισε με την δυναμική του παρουσία και είναι σίγουρο ότι με την πειθαρχημένη ουσιαστική δουλειά προβάλλει ως μία από τις σημαντικότερες χορωδίες της Κύπρου. 

   Με όλα τα παραπάνω, αυτό που πρέπει να τονιστεί ως αποτέλεσμα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το άρτιο της οργάνωσης πάντα αναλογιζόμενοι τα ανθρώπινα μέτρα και τις δυνατότητες του Δήμου Λάρνακας. Αξίζουν,  σε όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παρουσιαστεί στους Λαρνακείς,  ένα τέτοιο θέαμα, συγχαρητήρια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου